Monsieur Paul: ik had twee keuzes, doodgaan of mijn leven weer opbouwen

2016-02-27 10:35:33

De bassis van Triggerfinger heeft aan Sporta Magazine een openhartig interview gegeven. Paul Van Bruystegem, alias Monsieur Paul: “Ik ben in de val getrapt waar iedere muzikant van mijn generatie in trapte: ik heb te veel en te lang toegegeven aan de geneugten van het rock-and-rollbestaan."

"Een jaar of tien geleden ben ik daardoor gecrasht en moest ik Triggerfinger verlaten. Ik was een hoopje ellende. Nadat ik mij had laten opnemen in Kortenberg voor een ontwenning had ik twee keuzes: doodgaan of mijn leven weer opbouwen."

"Mijn revalidatie duurde zeker een jaar, maar tijdens de opnames van onze derde plaat, All This Dancing Around, voelde ik mij toch weer niet goed. Ik was dik, want door te stoppen met drinken had ik meer appetijt gekregen en ik at niet de gezondste dingen. Mijn eerste aankopen waren daarom een blender en een fruitpers. Zoals altijd overdreef ik ook in het gezond leven: ik gooide alle fruit dat ik vond in de blender en dronk zo acht smoothies op een dag. Maar ik voelde mij slechter en slechter worden. Ik wist niet dat ik diabetes had, dus ik was mijzelf aan het vergiftigen."

"Ik reed op een gegeven moment in het buitenland met een gehuurde Mustang, maar ik kon ineens bijna niks meer zien. Ik werd blind, dus heb ik in paniek mijn twee companen moeten bellen om mij te komen halen. Terug in België zei de dokter: ‘Proficiat, je hebt nog wat urine in je suiker!’ Ouderdomsdiabetes. Ik moest dringend weer beginnen te sporten."

En dus stapte de basisst op de fiets. Lees daar meer over in het volledige interview, op de site van Sporta Magazine

Dit bericht is 127 keer bekeken | Er zijn 0 reacties op dit bericht |

Reacties
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Reageer